Vindere EUC Nordvest, Morsø

De regionale mesterskaber i DM i Erhvervscase er afgjort

Arrangement

I dag blev der fire steder i landet afholdt regionale mesterskaber i DM i Erhvervscase. Det var en svær opgave for de fire dommerhold, men det er lykkedes at finde de 8 finalister, som skal deltage i den nationale finale den 21. september på Børsen i København.

Billeder af vinderne fra de regionale konkurrencer.

I dag har hhx-elever fra hele landet dystet i innovative løsninger og kreative forretningsplaner for årets erhvervscase; Louisiana Museum of Modern Art.

De regionale mesterskaber blev afholdt på Aalborg Handelsskole, ZBC, U/Nord og Tietgen handelsskole. Der er fundet to vindere fra hver regionale konkurrence, som går direkte videre til den nationale finale, som afholdes den 21. september 2022 på Børsen i København, hvor titlen som danmarksmester er i spil. 

Alle hold i dagens konkurrencer gjorde en stærk indsats og imponerede dommerne med deres spændende løsninger. Grundigt arbejde og højt fagligt engagement viste sig i alle elevernes præsentationer. 

Stort tillykke med finalepladsen til de otte hold, der er gået videre i konkurrencen: 👏🏻🥇🏆💯 

  • Rasmine Bolivg Nielsen, Signe Spenner og Sofie Liv Nielsen
    ZBC Vordingborg
     
  • Anna Magrethe Svensson, Lloyd Niklas Nielsen og Mads Daugaard Johansen
    ZBC Næstved
  • Julie Søndergård Dissing, Lucas Martens og Victor Rohbrandt Aarup
    Aalborg Handelsskole, Saxogade
  • Ida Thybo Pedersen, Anne Katrine Gade-Larsen, Frederikke Buchvardt og Laura Villadsen Mehlsen
    EUC Nordvest, Morsø
  • Sophie Kellberg, Ida Henchel, Alberte Helmersen og Julie Arensøe
    Lyngby Handelsgymnasium, U/Nord
  • Tilde Maria Carvell Strecker, Sofie Korsbjerg Steffensen, Clara Munk Kindberg og Smilla Binzer Lind
    Niels Brock, Innovationsgymnasiet
  • Kamilla Møller, Sille Mølleskov og Laura Jager Neldeberg
    Herningsholm, Herning
  • Signe Frensel Henriksen, Søren Andreas Buchreitz og Anton Lyngbye Gissel 
    Learnmark Horsens

Finalen 

Finalen i DM i Erhvervscase finder i år sted d. 21. september i de historiske rammer i den gamle Børssal i København. I finalen dyster de 8 hhx-hold om dommernes gunst, når de skal præsentere deres skarpe forretningsidéer for et nyt og større hold dommere. 

Stemningsbilleder fra de Regionale Mesterskaber 2022

Finalen skydes i gang af Dansk Erhverv, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier samt Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, hvorefter eleverne præsenterer deres kreative løsninger for et dommerpanel, der består af virksomhedsrepræsentanter, hhx-lærere og repræsentanter fra videregående uddannelser. Finalen sluttes af med en kåring af årets vinderhold.

Om konkurrencen

DM i Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra handelsgymnasiet hhx i deres evner i at analysere og udtænke forretningsidéer med udgangspunkt i konkrete virksomheder og organisationer; en vinkel, som netop er et særkende ved uddannelsen. 

DM i Erhvervscase er en konkurrence, som Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv står bag, fordi vi vil hylde handelsgymnasierne og de unge, der vælger dem. Danmarksmesterskabet skal skabe opmærksomhed om, hvad hhx kan og hvilke kompetencer eleverne får med sig fra hhx. 

I år er det 11. gang at Danmarksmesterskabet løber af stablen. Finalen er en god anledning til at opleve, hvad de unge merkantile gymnasieelever kan bidrage med til løsninger på virkelige problemstillinger.

Emne